Rušenje stanova

rusenje stana

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Ukoliko ste sada kupili stan i ne odgovara vam raspored prostorija ili jednostavno želite novu namenu te vam je potrebno rušenje stana verujemo da ste sve dobro razmislili. Morate se pripremiti na proces koji će zahtevati dosta prašine, muke pa i šuta i potrebnog alata koji je potrebno da nabavite ali i komšija i rođaka jer je teško da ćete sve sami uraditi.

S obzirom na samu kompleksnost zahvata kao što je rušenje stana najbolje je da kompletan proces prepustite profesionalcima.

Naša kompanija se dugi niz godina bavi rušenjem svih struktura stanova, vaše je samo da nas pozovete, da zakažete razgledanje i dogovorite vreme početka radova. Sve ono što budete zamislili biće rešeno, bez obzira da li planirate jedan ili dva zida da rušite ili kompletno sve u stan. Rušimo kupatila, kuhinje, radimo demontažu starih prozora kao i skidanje starih sobnih vrata zajedno sa štokovima, skidamo pločice i sanitarije, skidamo stari parket i sve što je potrebno kako bi stan doveli u takozvanu sivu fazu kako bi posle naš ušli majsotri i sredili stan po vašoj želji.

Pripremite budžet

Naš vam je savet da pre nego što donesete odluku za renoviranje stana, pripremite i budžet unapred kako ne biste imali nekih neprijatnih iznenađenja. Samo rušenje neće biti skupo, ali radovi koji nakon toga nastaju mogu da uzmu podosta i vremena i novca i živaca.

Za vas nema brige kog god dana da odlučite da krenete sa rušenjem stana mi vam stojimo na raspolaganju tako da ćete dobiti čist stan u najkraćem mogućem roku kako biste mogli da organizujete dalje radove.

Mnogo je različitih faktora koji mogu da utiču na cenu kompletnog renoviranja, ali je najvažnije da pre svega izaberete profesionalce u ovom poslu kojima ćete ukazati poverenje, a tek onda da se odlučite za najbolju ponudu.

Iako vam najbolja ponuda neće biti jeftina, jako je bitno da celokupan proces rušenja stana prepustite profesionalcima koji će to realizovati bezbedno, sigurno i pre svega brzo. Ni u kom slučaju nemojte upasti u zamku „najpovoljnije ponude za rušenje stana“ jer ona sigurno nije ukoliko pogledate dugoročno. Ipak za ovakav posao vam je potrebna proverena ekipa ljudi, kako biste mogli kasnije da nastavite sa ostalim građevinskim radovima.

Dakle dobro istražite pre nogo što pustite nekog u svoj stan, koji ste planirali da srušite. Cilj vam je da radovi budu završeni bezbedno, kvalitetno i brzo a ne da morate da ponavljate postupak kasnije.

Cena rušenja stanova?

Zaista različiti faktori utiču na samu cenu rušenja stana, počev od kvadrature, rokova, zahteva klijenata. Ono što vam mi možemo garantovati jeste da nakon naše intervencije dobićete potpuno srušen stan kako biste mogli da realizujete svoju zamisao.

Takođe, postoji i opcija da sav onaj šut i otpad koji nastane odvezemo na nadležnu deponiju, tako da ćete ući u bukvalno čist stan.

Rušenje stana mora biti bezbedno

Nakon što ste kupili stari stan ili želite jednostavno da renovirate svoj uglavnom razmišljate o tome da se oslobodite svih stvari koje vam ne trebaju. Tu dakle mislimo na bacanje svih stvari koje je stari vlasnik ostavio, ali i skidanje starih pločica, sanitarije, električnih prekidača i slično. Svo to renoviranje može da zahteva mnogo glavobolje ukoliko ste ušli u stan i sa rasporedom kakav niste očekivali.

Nemojte da vas sputava ta ideja da dobijete raspored prostorija kakav vi želite, da nemate zid u nekom delu sobe ili jednostavno postavite nove pločice u kupatilo. Kompletan stan može biti srušen u najkraćem mogućem roku ukoliko nas angažujete. Dovoljan je samo jedan poziv našem timu operatera, dogovaramo se za vreme kada ćemo doći do vas da pogledamo trenutno stanje i damo vam tačno vreme završetka radova kao i same cene.

Naravno ukoliko ne želite da sami rešavate šut koji nastane, mi možemo to uraditi umesto vas, jer šut iz stana nakon ovakvih radova je potrebno odneti na deponiju nikako bacati u kontejner – jer u tom slučaju možete dobiti kaznu.

Takođe, kada smo kod kazne nikako nemojte zaboraviti da radove izvodite isključivo tokom slobodnog vremena za takve aktivnosti, ne u periodu kućnog reda koji nalaže odmor. Raspitajte se i kod nadležnih da li su vam potrebne određene građevinske dozvole za menjanje strukture stana i eventualnog rasporeda prostorija.

Šta uraditi pre početka rušenja stana?

Poslednjih par godina sve je više građana koji se odlučuju da u cilju renoviranja sopstvenog stana ili kupovine stare nekretnine krenu u rušenje stana. Razloga je mnogo, dotrajala instalacija, stari zidovi i popucali kao i vodovodna instalacija koje je nebezbedna. Mnogi od njih se odluče upravo na korak rušenja, jer je mnogo isplativiji od renoviranja, ali i u tom slučaju dobijate mogućnost da sami uredite svoj životni prostor.

Bitno je da pre početka ovih radove konsultujete stručno lice o samom izgledu stana, ali i eventualne nadležne institucije za renoviranje. Za pojedine građevinske radove kao što je rušenje potrebne su građevinske dozvole te ih pribavite kako biste ostvarili svoje snove.

Takođe, raspitajte se i u zgradi kada je moguće izvoditi radove, i da li je (odlukom skupštine stanara) potrebno dostaviti dozvolu i Komunalne milicije.