Skidanje pločica: zidnih, podnih, kupatila, kuhinje, toaleta, terasa, dvorišta

skidanje plocica

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Bilo da ste se odlučili za renoviranje kupatila, kuhinje, terase ili nekog drugog dela stana u kojem imate pločice – ovo može biti mukotrpan posao. Posao koji zahteva pre svega dosta strpljenja, živaca, adekvatnog alata kao i rad u prašini koja može ozbiljno da naruši naše zdravlje.

Ukoliko razmišljate da se sami bacite na skidanje pločica – dobro razmislite!

Nakon što ste pronašli „idealne“ nove pločice potrebno je da stare skinete. Na samom početku potrebna je priprema podloge, a tu spada i skidanje starih pločica. Ukoliko imate mogućnost nikako ovaj proces ne počinjite sami jer on zahteva dosta lupanja kao i kasnijeg iznošenja šuta.

Naime, potrebno je u ovom procesu skinuti pločice kao i ostatke starog lepka sa zida, pa tek kasnije obraditi površinu zida kako bi ona bila ravna.

S obzirom na to da niko u svom domaćinstvu nema unapred pripremljen alat za razbijanje odnosno lupanje pločica, ali i vremena ni živaca za ovaj mukotrpan posao najbolje rešenje je angažovati tim profesionalaca. Firma koja se profesionalno bavi skidanjem pločica vam može u najkraćem mogućem roku polupati sve pločice, a kasnije i ukloniti nastao šut koji u pojedinim slučajevima može biti veoma naporan za uklanjanje. Sam šut nije moguće baciti u kontejner ispred zgrade ili na ulici, već na posebno određenim deponijama.

Skidanje pločica sa zida

Pruža vam se mogućnost da u potpunosti uklonite pločice sa zida ili da uklonite nekoliko delova odnosno da zamenite samo jedan. Skidanje vaših starih pločica može se izvršiti čekićem kako bi se one razbile i skinule sa zida. Međutim ako se lepak malo jače uhvatio, pločice sa zida možete odvojiti jedino štemovanjem. Tek nakon ispravnog skidanja samih pločica, predstoji vam i skidanje lepka na potpuno identičan način.

Zamena pločica sa zida uglavnom se vrši ako su one dotrajale ili ukoliko postoje eventualni kvarovi na instalaciji, pa i iz sve češćih estetskih razloga. Ukoliko i vi imate ideju da menjate pločice iz estetskih razloga bitno je da proverite da li su postojeće pločice dobra podloga za postavljanje novih – jer ćete na taj način uštedeti na vremenu koje vam je potrebno za rušenje pločica.

Međutim, ukoliko ste se ipak odlučili za zamenu starih pločica savet vam je da u istom trenutku zamenite i elektroinstalaciju koja je u zidu i koja je verovatno postavljena u trenutku kada je vaša kuća ili stan napravljen.

Zbog same specifičnosti ovog posla – rušenja pločica najbitnije je da se pristupi profesionalno uz odgovarajuće mere zaštite. Dakle, potrebno je voditi računa kako o zaštiti na radu, da se ne povredite, tako i o zaštiti ostalih objekata i delova stana/kuće koje ne treba srušiti.

Tim profesionalnih radnika koji se bave skidanjem pločica vam mogu biti od izuzetne koristi jer na taj način nećete morati da brinete kako su radovi izvedeni, neće biti prašine, nerviranja, gubljenja vremena. Takođe, firma koja se bavi rušenjem pločica verovatno može i nastali šut da ukloni – tako da je ovo još bolja solucija od one da sami pripremate teren, organizujete poznanike i rođake da vam pomognu pa tek onda da rušite pločice.

Skidanje pločica iz kupatila i toaleta

Danas sve više ljudi se odlučuje na renoviranje kupatila, pojedini se odlučuju iz estetskih razloga, pojedina domaćinstva iz praktičnih a u nekim slučajevima jednostavno je potrebno zameniti pločice u kupatilu. Ukoliko ste se odlučili da skidate pločice u kupatilu i toaletu potrebno je da pripremite sebe na buku i prašinu, pa ukoliko to radite sami bilo bi poželjno da pored osnovne opreme imate i masku, pogotovo ako imate neku od zdravstvenih tegoba kao što su astma ili alergije. Ovo je zaista nezahvalan posao koji iziskuje i dosta vremena, ukoliko nemate dovoljno adekvatnih mašina.

Neupadljiv i čist rad, odnosno rušenje pločica u kupatilu moguć je jedino na filmovima, ali i ukoliko angažujete radnike koji se profesionalno time bave. Oni će uz stručno i kvalitetno izvođenje radova omogućiti vama da na miru birate nove pločice za kupatilo, pa i ostale detalje novog enterijera.

Skidanje pločica bez oštećenja

Najlakše je polupati pločice, uzmete čekić i idete redom zar ne? Međutim, i ovaj posao može vam zadati mnogo glavobolje, naročito ukoliko nemate adekvatan materijal kao ni iskustvo. Još više problema vam ovaj zahvat može zadati ukoliko se odlučite za skidanje pločica sa ciljem da se one ne oštete. Mnogo je situacija kada jednostavno pločice nam postanu dosadne i želimo da enterijer osvežimo. Takođe, prilikom adaptacije novih prostorija nam se one ne uklapaju.

Ukoliko želite da skinete pločice bez oštećenja potrebno je da dobro osmotrite situaciju, i napravite detaljan plan kako sve to izvesti. U svemu tome vam može od velike koristi biti radna snaga koja se time profesionalno bavi, tako da nećete napraviti veću štetu nego korist. Moći ćete da računate na stare pločice za neke druge prostorije, a one će biti zamenjene bez oštećenja.

Za sve vidove rušenja i skidanja pločica sa i bez oštećenja stojimo vam na raspolaganju, samo popunite kontakt formu i bićete ubrzo kontaktirani.