Rušenje zida u stanu, kući sa odnošenjem šuta

rusenje zida

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Bilo da ste se odlučili za adaptaciju poslovnog ili stambenog prostora, ukoliko želite da izvršite rušenje zida verovatno ste se susreli sa prvim problemom a to je – pronaći pouzdanu radnu snagu koja može izvesti sve pomenuto.

Ovo je jedan zahtevan proces koji je i rizičan i ni u kom slučaju nije potrebno izvoditi rušenje zidova bez detaljnog plana kao i dobre procene parametara rušenja.

Takođe, pred izvođačem radova jeste i briga o buci, zagađenju kao i prašini koja se emituje – naročito ukoliko je potrebno rušenje zida u stambenoj zgradi. S obzirom na to da je sve ovo potrebno za rušenje jednog zida, danas je jako teško pronaći izvođače radova za ove poslove, odnosno tim profesionalaca koji je vama na raspolaganju od rušenja do rešavanja šuta i nastalog smeća.

S obzirom na kompleksnost samog posla potreban vam je tim profesionalaca koji dugi niz godina realizuje ove radove, a sa sobom ima i bezbroj uspešnih projekata. Prilikom odabira kompanije potrebno je da vodite računa da ona u svom timu ima radnike različitih profila koji si vrlo studiozno selektovani pa i visoko obučeni.

Najprofesionalnija usluga je ono što je vama potrebno prilikom rušenja zida, da kvalitet bude vanserijski a cene pristupačne.

Rušenje zidova u kući

Ovo je zaista jedan od poslova koji prilikom adaptacije stambenog ili poslovnog prostora radnici najteže prihvataju. Pre svega tu je na samom početku rizik a i činjenica da je potrebno tačno merenje i proračunavanje svih parametara kako ne bi došlo do eventualnog narušavanja statike. Takođe, potrebno je voditi računa i o stvaranju buke, kao i velike količine prašine naročito u stambenim zgradama.

Zaista mali broj izvođača završnih radova u enterijeru se bavi i poslovima rušenja zidova u kućama. Mi vam nudimo najbolje rešenje po vas, a to je da na jednom mestu dobijate rušenja i odnošenje šuta.

Samo rušenje zida mora biti izvedeno vrlo oprezno

Pre svega potrebno je da se ustanovi da li će se rušenjem dela objekta ugroziti statička stabilnost samog objekta, a ukoliko za to ne postoje uslovi potrebno je angažovati statičara koji će na sve to dati i stručno mišljenje. Tek nakon svih ovih koraka može se krenuti sa rušenjem.

Kako se izvodi rušenje zidova?

Najčešće se izvodi alatima i mašinama koje su za to specijalno i namenjene, a u zavisnosti od toga kakvo je stanje samog objekta vrši se adekvatan odabir. Jako je važno da lice koje rukovodi odabranom mašinom bude i obučeno za rad, ali i da ima profesionalno iskustvo kako ne bi bilo nepotrebnih povreda ili oštećenja.

Rušenje zidova u stanu

Neki bi rekli da je trend, ali je u pojedinim slučajevima zaista i potreba. Poslednjih par godina se u procesu popravke mnogi vlasnici stanova odlučuju za takozvano preoblikovanje. Ovo je prilika da se racionalno iskoristi prostor u samom stanu koji je na raspolaganju, dok je za druge šansa da dobiju moderniji izgled stana.

Bez obzira na to koji su razlozi, jako je bitno da se i ovde ispoštuju standardi i norme prilikom rušenja zidova u stanu. To sve uključuje važne i opasne procedure koje mogu izvesti isključivo stručno obučen tim radnika sa dugogodišnjim iskustvom u ovom poslu.

Svakako jako je bitno da se pribave potrebne dozvole i relevantna dokumenta pre no što se otpočne proces rušenja zidova.

Iako je na prvi pogled sve prilično jednostavno, mnogi ljudi tek kada uđu u proces rušenja zidova u stanu uvide koliko je on težak i iscrpljujuć. Na samom početku jako je bitno da razmislite o tome kakav će biti projekat vašeg budućeg stana, a u tom procesu uzmite u obzir i da li je moguće uništiti određeni zid – jer ne možete srušiti svaki zid.

Koji zid možete srušiti?

U svakom stanu postoje dve vrste zidova – pregradni i noseći. Takozvani noseći zid je sastavni deo svake zgrade, i takvi zidovi se ne mogu rešiti. Što se ostalih zidova tiče oni su uglavnom izgrađeni od lakih materijala, a kada dođe do njihovih uklanjanja možete praviti novi razmeštaj u svom stanu. Tehnika rušenja zida u stanu može se razlikovati od samog materijala i namene, a vi ukoliko ne znate koji zid u stanu možete srušiti najbolje je da čujete savete profesionalaca. Oni će vam na detaljan način projektovati izgled vašeg stana, i obeležiti tačno koje particije stana mogu biti srušene.

Rušenje zidova u stanu – na šta obratiti pažnju?

Još jedna bitna stavka jeste ukoliko se ruše zidovi u stambenim zgradama, gde je potrebno da se vodi računa o poštovanju kućnog reda, sa što manje buke kako ne bi ostali stanari zgrade doživeli neprijatnosti.

Rušenje zida sa odnošenjem šuta

Ovo je naredna stavka koja vas očekuje ukoliko se odlučite za rušenje zida. Šut koji ostane ne može se tek tako odložiti niti baciti u lokalni kontejner. Potrebno je pronaći odgovarajuću gradsku deponiju i sve to odložiti prema utvrđenim uputstvima.

Naša firma nudi vam “ključ u ruke”, odnosno nakon rušenja zida sve pokupimo, počistimo i odnesemo, a vama ostavimo objekat kako smo zatekli pre nego što smo počeli sa rušenjem.