Rušenje kuhinje: skidanje pločica i kuhinjskih elemenata

rusenje kuhinja

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Najpre želimo da vam čestitamo ukoliko ste se odlučili na rušenje kuhinje, jer je ovo adaptacija stana / kuće koja se uglavnom dugo odlaže. Pre svega jer nismo sigurni koliko će trajati, koliko će nas koštati i da li ćemo jednostavno moći kompletan proces da privedemo kraju.

Pre nego što ste se odlučili za krajnji korak – renoviranje kuhinje potrebno je da imate i jasnu viziju tačnije zamisao šta je ono što želite da uradite i kako želite prostor da izgleda. Slično je i sa ostalim radovima, pa i ova aktivnost zahteva određene finansijske izdatke za kompletan proces, te je potrebno sve lepo staviti na papir i videti sa čime raspolažete.

Zašto se ruši kuhinja?

Znate onu staru izreku „Dosadi pasulj ukoliko ga jedeš svaki dan“ a u današnje vreme sve više ljudi se odlučuje za funkcionalne, moderne kuhinje koje nude sve mogućnosti i tehničke pogodnosti 21. veka.

Pre nego što se odlučite za dizajn vaše nove kuhinje morate imati jasnu viziju kako želite prostor da vam izgleda, a prvi korak ka svemu tome jeste proces rušenja kuhinje.

Ukoliko želite dobro da osmislite kuhinju potrebno je da dobro vidite kako ćete postaviti kuhinjske elemente koji će biti estetski prihvatljivi ali i imati funkcionalnost. Takođe, kako bi se celokupna zamisao realizovala potrebno je i da izvršite dobar odabir izvođača radova koji će svojim znanjem i iskustvom doprineti ostvarivanju vašeg cilja.

Ne zaboravite i da prilikom renoviranja kuhinje vodite računa i o boji zidova, kako biste izbegli vizuelno smanjenje prostora, ali i o samom osvetljenju prostorije.

Da li je rušenje kuhinje neophodno?

U pojedinim situacijama zaista je jedino rešenje rušenje kuhinje. Na primer, građani koji nam se obraćaju uglavnom žele da naprave novu kuhinju u životnom prostoru koji su kupili, ne sviđa im se funkcionalnost ali ni estetski pristup prethodnih vlasnika. U tom slučaju najbolje rešenje je da se prethodna kuhinja sruši, kako bi se napravio prostor za novu kuhinju i nove kuhinjske elemente.

Takođe, velika većina naših klijenata se odlučuje na rušenje kuhinje jer žele da renoviraju stan / kuću ili samo taj deo porodičnog okupljanja, pre svega jer je potrebna nova namena ili nov raspored elemenata, ali i usled propadanja kuhinjskih elemenata. Kada nakon određenog perioda korišćenja, elementi propadnu, kuhinja se jednostavno raspadne, nema tu popravke i najbolje je rešenje, ali i najisplativije da staru kuhinju srušite i napravite prostora za novu.

Koliko je komplikovano rušenje kuhinje?

Kao i svi građevinski radovi koji se izvode u privatnom ili poslovnom prostoru iziskuju dosta vremena, živaca i strpljenja. Zbog toga je jako bitno da se sve lepo organizuje ali i isplanira. Ukoliko angažujete profesionalce koji će vašu kuhinju srušiti znajte da imate jednu brigu manje i imate mogućnost da se posvetiti organizacijom drugih poslova. Dakle, na taj način dobićete takozvane gole zidove, kako biste još jednom mogli da sagledate kompletnu prostoriju, eventualno još jednom izmerite i nastavite proces adaptacije kuhinje.

Ne morate brinuti za nastalu prašinu, gužvu, buku koja se pravi jer naša firma celokupan proces radi krajnje profesionalno, a iza nas je dugi niz godina iskustva. Dovoljno je na samom početku da nas pozovete i dogovorite termin kada vama odgovara. Najpre ćemo sagledati kompletnu situaciju, i reći vam koji su rokovi. Rokovi rušenja kuhinje su veoma kratki, tako da ćete biti iznenađeni brzinom rešavanja svih radova. Ne brinite, radimo svih 365 dana u godini tako da je na vama samo da sve lepo organizujete.

Kada dobijete gole zidove odnosno srušene stare lepemente i skinute stare pločice, preostaje vam samo da organizujete stolare i druge majstore (po potrebi i električare, molere i keramičare) kako bi kompletan proces bio realizovan u najkraćem mogućem roku i priveden kraju.

Za šut ne morate da brinete

Sigurno ste pomislili šta ćete sa starim elementima, kao i šutom koji nastane nakon rušenja kuhinje. I za ovaj proces ne morate da brinete, jer imamo u svom timu ljude koji se bave odvozom šuta na nadležnu deponiju, tako da ćete na taj način i dobiti potpuno čist prostor koji je spreman za dalje radove.

Šut i stare elemente nije moguće ostaviti ispred kontejnera jer je uredbom ministarstva zaštite životne sredine to jedino moguće na posebnim deponijama za takozvani kabasti otpad.

Dakle, nemate probleme sa šutom, nemate probleme sa prašinom ali ni sa bukom!

U dogovoru sa vama, ali i u skladu sa kućnim redom zgrade (ukoliko živite u stanu) rušenje kuhinje ćemo realizovati u vremenu koje je prikladno za to. Naravno kompletan proces neće trajati večno, tako da ćemo rušenje kuhinje realizovati u najkraćem mogućem roku, bez preterane buke i bez prašine koja nastane nakon toga.