Rušenje kupatila

rusenje kupatila

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Iako na prvu loptu zvučni jednostavno, ali kada se odlučite na proces renoviranja kupatila ovo može biti izuzetno stresan period u vašem životu. Pre svega morate da budete spremni na nedelje i nedelje sređivanja, tačnije renoviranja i adaptacije a u mnogim slučajevima i na rušenje kupatila.

Zašto bih rušio kupatilo?

Na osnovu našeg iskustva klijenti se uglavnom odlučuju da kupatilo kompletno sruše u trenutku kada kupe novu nekretninu, pa im ne odgovara raspored ili starost same gradnje kupatila. Takođe, kupatilo se ruši i prilikom sređivanja enterijera, ali i same dotrajalosti. Ukoliko je neki deo kupatila neispravan, to može biti i opasno po živote ljudi koji tu borave, ali i mogućnost da nastane dodatna materijalna šteta. Na primer, ukoliko samo jedan neispravan ventil “procuri“ kod komšija možete napraviti dodatne troškove ne samo sebi već i komšiluku u zgradi.

Kupatila u Srbiji uglavnom zahtevaju kompletno renoviranje, s obzirom na to da i kada kupite stan prvu nekretninu za sebe, to ne znači da je prethodni vlasnik rešio da vam da ispravno kupatilo. Verovatno je i samo kupatilo staro koliko i zgrada, jer retko ko se upušta (naročito ne pre prodaje nekretnine) da renovira kupatilo.

Prilikom renoviranja uglavnom se građani odlučuju na kompletno rušenje kupatila, kako bi se postavila nova instalacija i prateći elementi.

Šta vas očekuje pre rušenja kupatila?

Na samom početku, pre nego što se upustite u avanturu rušenja i sređivanja kupatila morate da budete svesni kako je ovo jedan od najzahtevnijih prostornih uređenja u vašoj kući ili stanu. Ukoliko planirate da rušite kupatilo, onda je potrebno pre nego što započnete bilo kakve radove potrebno je prvo da odlučite kako će vaše kupatilo da vam izgleda. Ako vam ponestaje ideja, predlažemo vam da ili zatražite savet stručnog lica ili svoju ideju pronađete na internetu na nekoj stranici ili u grupi koja je namenjena uređenju prostora.

S obzirom na to da je kupatilo po površini uglavnom najmanji deo svake kuće, potrebno je pažljivo isplanirati sve delove, ali i kupiti potrebnu sanitariju koja će se idealno uklopiti i služiti vas godinama nakon toga.

Kada ste izabrali idejno rešenje, potrebno je kupiti materijal kao i sanitariju, ali i pronaći proverenu ekipu majstora. Biće vam potreban vodoinstaler, keramičar pa u pojedinim slučajevima i električar ukoliko izmeštate ili menjate elektro instalaciju. Tek nakon toga dolazi posao koji ženski deo populacije obožava, a to je kupovina elemenata, nakon što nabavite i potreban materijal.

U većini slučajeva prilikom rušenja kupatila građani strahuju od preterane buke i prekomerne prašine.

U ovakvim situacijama najbolje je da angažujete firmu, tim profesionalaca koji će vaše staro i oronulo kupatilo srušiti bukvalno do temelja. Svesni smo da ovo zvuči zastrašujuće, ali ukoliko prepustite kompletan posao profesionalcima za vas to znači manje brige i stresa i mogućnost da se posvetite drugim poslovima.

Prilikom rušenja kupatila jako je bitno da vodite računa o kućnom redu ukoliko živite u zgradi jer je ovo proces koji iziskuje mnogo buke. Međutim, ukoliko kompletno rušenje rade majstori sa dugogodišnjim iskustvom, posao može biti završen u najkraćem mogućem roku.

Međutim, kasnije kada kupatilo bude srušeno nastaje još jedan problem, a to je prašina nastala kao i šut koji je potrebno izbaciti. Šut nije moguće baciti u obližnjem kontejneru već na posebnoj deponiji, za šta vam je takođe potrebna stručna pomoć, retko ko u našem domaćinstvu ima toliko prevozno sredstvo koje je pogodno za prevoz otpada i šuta. Šuta će biti mnogo, samo stari elementi, pločice i sve ostalo što nastane nakon rušenja jer sve je potrebno da bude čisto i do golih zidova i blokova kako bi majstori mogli da krenu sa radovima odmah.

Kako da rušenje kupatila kratko traje?

Ovo je pitanje koje uglavnom dobijamo, a najbitnije je da nas prvo kontaktirate i kažete nam vaše želje i planove. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu spremni smo da odgovorimo na sve vaše zahteve, a kompletan posao biće realizovan u najkraćem mogućem roku. Za početak nas pozovite kako bismo videli u kakvom je stanju vaše kupatilo i kako bismo čuli vaše želje u vezi sa rušenjem. Nakon što se dogovorimo za termin, budite sigurni da će on biti ispoštovan, a u većini slučajeva kompletno rušenje kupatila realizujemo i pre zacrtanog roka.

To vama daje mogućnost da dalje organizujete radnike i majstore koji će raditi na instalaciji novog kupatila, kao i samog sređivanja. Ukoliko sve ovo lepo organizujete, sigurni smo da ćete rekonstrukciju, adaptaciju kupatila uraditi u najkraćem mogućem roku.

Da li je uvek potrebno rušenje kupatila?

U većini slučajeva je potrebno, pre svega jer su stare instalacije ali i iz estetskih razloga. U mnogim slučajevima je adaptacija starog kupatila daleko neisplativ proces nego ako se odlučite za kompletno rušenje i ponovno sređivanje. Ne morate brinuti za efikasno i brzo rušenje kupatila jer vam stojimo na raspolaganju svakog dana u godini.