Moderni spušteni plafoni

moderni spusteni plafoni

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Moderan, ali i kreativan način da oplemenite stambeni ili poslovni prostor jesu spušteni plafoni. Oni se ugrađuju kako bi naš prostor dobio moderan izgled, da bi se smanjila visina prostorije, postigla bolja toplotna izolacija ili sakrila vodovodna odnosno elektro instalacija… Postoji zaista dosta razloga da se u jednom prostoru postave spušteni plafoni.

Dostupne plafonske ploče koje su danas na našem tržištu, služe svakom od nas da ukrase svoj dom ili poslovni prostor u visokom stilu.

Ukoliko tragate za sigurnom kompanijom u izradi i montaži spuštenih plafona na pravom ste mestu. Garantujemo vam kvalitet, brzinu, povoljne cene i poštovanje svih vaših zahteva.

Zašto spušteni plafon?

Naši klijenti se za spuštene plafone odlučuju kao za jedno od atraktivnijih rešenja za sve vrste enterijera, a odlikuje ih jednostavna ugradnja, povoljna cena kao i ogromne estetske mogućnosti i varijacije.

Spušteni plafoni se rade od nekoliko vrsta materijala, a prednost njihova je što se jednostavno ugrađuju, imaju povoljnu cenu, pružaju širok spektar estetskih mogućnosti, imaju mogućnost da sakriju sve vrste instalacija ali i doprinose komforu i funkciji samog prostora.

Koliko je maksimalno spuštanje plafona?

U praksi minimalno spuštanje plafona je 4cm, a maksimalno 13,5 cm, dok se za spuštanje do 2 metra koristi žica sa visilicom za CD profil. Generalno kompletan postupak postavljanja spuštenog plafona je izuzetno kompleksan i zahteva stručno znanje, iskustvo kao i potrebne alate i mašine. Ipak, ukoliko vas interesuje uopšteno kako se ide korak po korak prilikom ovih radova, reći ćemo u nastavku.

Kako se postavljaju moderni ukrasni spušteni plafon?

Najpre je potrebno pripremiti prostor, jer pre nego što počnete sa postavljanjem spuštenog plafona, potrebno je ukloniti sav nameštaj kao i druge predmete iz prostorije. Takođe, lepo bi bilo i da zaštitite pod kao i zidove od mogućih oštećenja.

Sledeći korak jeste planiranje a to podrazumeva da isplanirate raspored ploča spuštenog plafona i odaberete materijal koji će se koristiti. Uzimajući u obzir dimenzije kao i oblik prostorije, potrebno je da odlučite o samoj veličini kao i rasporedu ploča koji ćete koristiti. Uglavnom se koriste gips ploče.

Nakon što je isplaniran raspored ploča, sledi i postavljanje nosača za spušteni plafon, a to su metalni okviri koji će držati ploče na mestu. Uglavnom se postavljaju na zidove oko perimetra prostorije, a potom se povezuju kružno.

Postavljanje ploča jeste korak koji sledi nakon postavljenih nosača, a one se uglavnom stavljaju u okvire i pričvršćuju se na nosače. Ukoliko se koriste gips – kartonske ploče potrebno ih je pričvrstiti vijucima na nosače, dok se PVC mogu samo uglaviti u okvire.

Eventualno brušenje i bojenje gips kartonske ploče, odnosno čišćenje i poliranje PVC ploče jeste sam finiš postavljanja spuštenih plafona, a u ovoj fazi potrebno je instalirati i eventualno osvetljenje kao i druge elemente dekoracije ukoliko ste ih planirali.

Rad na postavljanju spuštenih plafona može biti veoma opasan posao, jer se pre svega radi na visini i sa teškim materijalnom. S tim u vezi, ali i uz činjenicu da nemate potreban alat i mašine kao i znanje i iskustvo – najbolje rešenje je da angažujete firmu koja ima iskustva sa ovim radovima. Na taj način biće vam osigurani kvalitet i sigurnost radova.

Da li su spušteni plafoni izdržljivi?

Sama izdržljivost spuštenih plafona zavisi pre svega od materijala za izradu koji se koristi, ali i kvaliteta instalacija kao i same ugradnje. Naravno, i različiti materijali mogu uticati na samu izdržljivost spuštenog plafona.

Na primer gips – kartonski spušteni plafoni zaista su trajni, pa mogu izdržati dosta godina bez i jednog jedinog oštećenja. Ipak, oni mogu biti osetljivi na vlagu, naročito ako sу izloženi vlažnim prostorijama ili ako su postavljeni neispravno. Zbog toga je najbolje da se pre samog postavljanja spuštenih plafona dobro raspitate za firme, i pronađete onu koja se samom ugradnjom bavi profesionalno.

Sa druge strane PVC spušteni plafoni su otporniji na vlagu i deformacije, te mogi biti izdržljivi i u prostoriji koja je dosta izložena vlagom, Ipak, sa druge strane oni pa ne mogu biti otporni na ogrebotine i oštećenja kao što je to slučaj kod gipsanih spuštenih plafona.

Svakako, najbitnije je da se osigura spušteni plafon i da se instalira odnosno postavi kako treba. Bitno je da kasnije taj isti plafon održavate pravilno, kako bi se i osigurala njegova izdržljivost. Redovno čišćenje i održavanje spuštenog plafona mogu produžiti u velikoj meri i sam vek trajanja.

Mi se uspešno duži niz godina već bavimo postavljanjem spuštenih plafona u svim vrstama objekata – bilo da su to kuće, stanovi, magacinski, kancelarijski prostor.

Ono što možemo da vam garantujemo to je kvalitet samog postavljanja, brzina izvedenih radova kao i garancija na kvalitet i izvršenu svaku našu intervenciju.