Štemovanje zida za struju

štemovanje zida za struju

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

U majstorskom rečniku štemovanje znači dubljenje tvrdih građevinskih materijala. Štemovanjem se neželjeni elementi mogu razbiti, odnosno srušiti ili štemovati ručno ili mašinski, pneumatskih čekićem takođe. U svakom slučaju štemovanje jeste težak fizički i naporan posao, i potrebno je da sve to prepustite profesionalcima.

Zbog čega dolazi do štemovanja?

Dubljenje kanala duž zidova, odnosno štemovanje se uglavnom radi kako bi se došlo do raznih već postojećih instalacija, kao što su na primer struja, voda, pa i kanalizacija, rasveta ili telekomunikaciona infrastruktura. Takođe, štemovanje se radi na mestima gde postoji kvar, ili je potreban premeštaj odnosno zamena postojećih instalacija.

U pojedinim slučajevima se prilikom renoviranja stambenih prostorija novi vlasnici odluče za drugačiji raspored prostorija, kao i njihovo proširenje ili namenu pa se i tada počinje sa štemovanjem odnosno ovom vrstom zidarskih radova.

Postoje i slučajevi kada tokom procesa izgradnje dođe do novih ideja ili promena potreba, pa u nemalom broju slučajeva dolazi do određenih otkrića grešaka ili oštećenja koja se ne mogu ni na koji drugi način sanirati i zato je potrebno štemovati.

Svejedno, koji god da je razlog za štemovanje, potrebno je da se pre toga konsultujete sa inženjerom – statičarom koji će izvršiti određena ispitivanja i proračune. Nakon svega toga on će vam odobriti ili promeniti ponuđeno rešenje. Njegove zaključke nemojte ni u kom slučaju zaobići, jer se tu radi pre svega o sigurnosti kompletnog objekta pa i bezbednog boravka u njemu.

Zbog toga je i savet da nikada nasumice ne razbijate sami niti rušite pojedine elemente, a ukoliko vam je potrebno štemovanje zida za struju predlažemo vam da angažujete našu kompaniju koja se tim poslom bavi već dugi niz godina.

Naši majstori će se pre svega uveriti da li je neki od delova koje štemujete možda noseći, i da li će kompletan proces biti izvršen bez dodatnih troškova i problema. Kompletna usluga biće urađena u najkraćem mogućem roku, a vi ćete moći da nastavite sa željenim građevinskim radovima veoma brzo.

Koliko je bitno da angažujete profesionalce govori i činjenica da ponekad čak i najmanji netačni proboj može da uzrokuje urušavanje delova strukture, a onda su posledice teške i skupe za sanaciju.

Štemovanje za struju cena

Konačna cena pomenutih radova zavisi pre svega od materijala sa kojim se radi, ali i od obima samog zahvata. Uglavnom cena zavisi i od vrste zida kao i njegove visine, tačnije dostupnosti. Naša kompanija nudi uslugu najjeftinijeg štemovanja zida za struju, a za sve detalje vam predlažemo da pozovete našu korisničku službu kako bismo se sve dogovorili.

Efikasno štemovanje zida za struju

Prilikom izvođenja elektroinstalacija, radove možemo da podelimo na grube instalacije i finu montažu. Upravo u grube radove na instalacijama se ubrajaju i proboji kao i štemovanje zidova.

Štemovanje je potrebno raditi profesionalnim alatom, ali nikako uz opciju „uradi sam“. Iako ćete verovatno na internetu pronaći brojne savete kako da što uspešnije „štemujete zid u kupatilu“ ili nekoj drugoj prostoriji mi vam predlažemo da za to isključivo angažujete radnike koji ovaj posao rade uspešnije.

Naša kompanija se dugi niz godina bavi raznih građevinskim radovima, a između ostalog jedan od sektora jesu i radnici zaduženi za štemovanje zida za struju. Ne morate brinuti da li će kompletan proces biti bezbedan, jer iza nas stoji dugogodišnji rad kao i mnoštvo zadovoljnih klijenata.

Takođe, samo štemovanje ćemo realizovati u najkraćem mogućem roku, kako biste mogli što pre i da nastavite sa započetim građevinskim radovima.

Ukoliko se odlučite za našu firmu budite sigurni da će štemovanje zidova biti realizovano profesionalno, bez preterane prašine i buke, tačno i sigurno za vaše dalje radove u stanu, kući ili poslovnom objektu.

Kada je potrebno štemovanje?

Bitno je znati da postoje dve vrste elektro instalacija takozvane uzidane i nazidane instalacije.

Kada govorimo o uzidanim instalacijama tu se misli na one koje se ugrađuju u zidove i za ovakvu vrstu instalacija potrebno je štemovanje kanala kako bi se sami kablovi postavili. Kod uzidanih instalacija prisutne su instalacije koje se ugrađuju u gipsane zidove. Upravo za ovakvu vrstu instalacije ne treba dodatno štemovanje, ali je ipak potrebno da električar postavi kablove u predviđenu metalnu konstrukciju pre samog zatvaranja gipsanim tablama.

U slučaju da su nazidane instalacije, koje su postavljene na zid – takođe nije potrebno kod ove vrste instalacija štemovanje. Međutim, glavni problem kod ovakvih instalacija jeste to što su provodnici kao i oprema vidljivi golim okom. Zbog toga se takozvana nazidana instalacija uglavnom ugrađuje u podrumima ili nekoj ostavi gde i estetika nije toliko bitna.