Sečenje zida od cigle

secenje zida od cigle

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Svima nama kada se pomene pojam sečenja zida od cigle prva asocijacija jeste užasna buka, vibracije i prašina koja može nastati prilikom izvođenja građevinskih radova. Rešenje za sve ove probleme jeste kompanija koja se time profesionalno bavi, a i u suštini pomenuta velika buka, prašina i vibracije nam dolaze uz proces razbijanja zida od cigle, dok se sve ovo znatno razlikuje ukoliko je u pitanju sečenje zida.

Sečenje zida izvodi se električnim ili hidrauličnim zidnim testerama koje se kreću po zidu i u tom trenutku seku ciglu. Sve ovo se radi ukoliko je klijentu potreban otvor za prozor ili vrata.

Zbog čega seći zid od cigle?

Zaista je dosta razloga, a jedan od najčešćih jeste kada želimo da izvršimo uređenje enterijera našeg stana ili kuće. U mnogim situacijama kada kupimo nekretninu ne odgovara nam raspored prostorija, želimo da sam prostor bude funkcionialniji ali i “baš po našoj meri”. Uglavnom se u tim situacijama klijenti odlučuju za razna rušenja, a jedna od češćih intervencija u stanovima i kućama jeste sečenje zida od cigle.

Svakako je bitno da se ceo proces prepusti profesionalcima koji imaju iskustvo, znanje kao i potrebne alate i mašine. Vrlo je moguće da ćete pomisliti kako možete sve to sami realizovati, uz pomoć raznih blogova ili video klipova. Međutim, sve to nije ni u jednom trenutku bezbedno, nije sigurno a nije ni isplativo na račun štete koja može nastati tokom i nakon sečenja zida od cigle.

Uostalom, sigurni smo da nemate ni adekvatan alat za ceo ovaj proces zar ne?

Ono što vam preporučujemo na samom početku da dobro razmislite – angažujete stručno lice koje će vam reći koliko je vaša ideja izvodljiva i da tek onda krenete u ceo postupak. Jer kada jednom srušite potrebno je da budete i dosledni u tome. Ukoliko nas angažujete kompletan proces ćemo realizovati u što kraćem vremenskom roku, ali na vama je da kasnije budete i zadovoljni učinjenim odnosno novim rasporedom.

Koji su najčešći razlozi sečenja zida od cigle?

Neki od najčešćih radova koje izvodi naša kompanija je upravo angažovanje specijalizovane ekipe za sečenje zida od cigle koja se izvodi u vertikalnoj ili horizontalnoj ravni.

Klijenti se uglavnom odlučuju na ovaj korak prilikom izrade otvora za vrata, prozore, krovne prozore, stepeništa, liftova ili samo proširenje vrata i prozora kao i ulaza.

Ceo proces zahteva kompletnu pripremu, analizu i tek na kraju konkretno sečenje. Bitno je da sve bude lepo isplanirano, da se zna koji se zid u kojim dimenzijama seče, ali i da se prethodno provere sve instalacije u stanu i napravi plan za bezbedno sečenje. Nakon samog procesa potrebno je voditi računa i o šutu koji će nastati nakon radova – a naša preporuka je da ne stvarate u blizini deponiju jer su kazne za tako nešto ogromne. Potrebno je koristiti gradsku deponiju, koja ima tačno utvrđene uslove kako se i šta izbacuje.

Precizno sečenje zida na jednom mestu

Zbog izuzetne tvrdoće kao i prisustva materijala naša kompanija specijalizovanim alatima i mašinama izvodi sečenje zida. Na taj način biće sprečena pojava nepotrebne prašine, preterane buke, ali ćete i biti sigurni da je kompletan proces bezbedan i siguran. Dakle neće biti vibracija i oštećenja okolnih konstrukcija, nakon sečenja ostaće vam ravan presek, a ivice otvora glatke te i nema potrebe za dodatnom obradom.

Ne morate ni brinuti jer zahvaljujući uigranosti našeg tima, za sečenja zida od cigle potrebno nema je malo vremena – tako da će i buke biti veoma malo. Vaše je samo da dobro napravite plan, posavetujete sa stručnjakom za svoju ideju, a mi ćemo je realizovati u najkraćem mogućem roku.

Izvodimo sve vrste grubih radova

Sve vrste grubih radova pa i sečenje zida od cigle vršimo krajnje profesionalno, a u cilju prilagođavanja postojećeg prostora ili starog objekta, odnosno novoj nameni i formiranju odgovarajućeg rasporeda. Sečenje zida od cigle ćemo izvršiti u najkraćem mogućem roku, a da vi budete sigurni kako svi radovi neće narušiti statiku samog objekta.

Sa svim radovima počinjemo prvo tako što se naš stručni tim upozna sa samim objektom, a kasnije i utvrđivanjem situacije na terenu odnosno zidova koji su pregradni a koji noseći. Na osnovu uvida na licu mesta ili uvidom u planove objekta lako ćemo sve to utvrditi, dok nakon toga pristupamo uklanjanju nepotrebnih zidova u najkraćem mogućem roku, sa minimumom prašine i po najvišim standardima za bezbednost samog objekta.