Rušenje objekata

rusenje objekata

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva, možemo konstatovati i sa ponosom istaći da je rušenje objekata postalo jedno od primarnih delatnosti naše kompanije. Izdvojili smo se kao lider na tržištu u ovoj oblasti, a iza sebe imamo ogroman broj zadovoljnih klijenata koji su svoje objekte srušili i na njihovo mesto dobili objekte za nove namene.

Rušenje bilo kog objekta zahteva ozbiljnu pripremu, plan ali i korišćenje teške mehanizacije (bagere koji mogu biti veliki, srednji i mali), zatim dampere, uterivače kao i stručan tim koji će posao rušenja objekta realizovati na siguran, bezbedan i pouzdan način.

Koje objekte rušimo?

Naša kompanija uspešno ruši građevinske objekte svih tipova, počev od kuća koje mogu biti dotrajale, zdrada, šupa, magacinskog prostora, garaža, hala i slično. Za kratak vremenski rok, naš stručni tim će pre svega napraviti plan rušenja, a kasnije i izaći na teren i izvršiti radove po najvišim svetskim standardima.

Kao što je za izgradnju nekog objekta potrebna dozvola – to je slučaj i prilikom rušenja. Sam proces rušenja objekta bilo koje namene potrebno je da ispuni sve moguće standarde kao i zakonske regulative u našoj zemlji. Bitno je da se obezbedi samo mesto rušenja, da se zaštite ostali objekti kako ne bi došlo do oštećenja, ali i da se zaštite prolaznici i radnici koji su tu na terenu. Na kraju kada objekat bude srušen potrebno je teren očistiti i odvesti šut.

Odvoz šuta na gradsku deponiju je jako bitan, jer su kazne za nepredviđene deponije zaista ogromne.

Da li je rušenje objekata čest proces?

U našoj kompaniji rušenje oštećenih i starih objekata jedan je od čestih radova koje izvodimo u ovoj oblasti građevinske industrije. Verovatno ste i vi svedoci, učestalog rušenja starih građevinskih objekata sa ciljem da se na tom mesto izgrade novi.

Naše iskustvo govori da se za rušenje uglavnom građani odlučuju kod napuštenih ili jednostavno neupotrebljivih objekata, skladišta, poslovnim zgradama kao i maloprodajnim objektima i starim kućama. Sami objekti koji se ruše mogu biti ozbiljno oštećeni i u mnogim situacijama popravka je neisplativa i besmislena.

U većini slučajeva kada je objekat star ili u tolikoj meri oštećen zaista je isplativije srušiti kompletnu strukturu, a tu praznu parcelu prodati ili na njeno mesto izgraditi potpuno novu strukturu.

Brzo rušenje objekata u čitavoj Srbiji

Za rušenje određenog objekta potrebno je angažovati profesionalce u svom poslu koji rade u firmi sa adekvatnim dozvolama i licencama – specijalizovanim upravo za rušenje objekata. Ta kompanija mora posedovati svu neophodnu mehanizaciju, ali i propratne materijale za rušenje kao i tip radnika koji su iskusni i profesionalni u ovom poslu. Teška mehanizacija je jako bitna takođe za obavljanje rušenja svih objekata i njihovih namena.

Jedan od čestih oblika rušenja jeste tako što se sruši temelj – to je slučaj ukoliko nikakva gradnja nije planirana na mestu objekta, ali i na rušenje gde je fokus samo na kuću, stambenu jedinicu, skladište – odnosno sam objekat i to bez diranja temelja.

Da li srušiti kuću na placu?

Ovo se ne razmišljate samo vi, jer sve više poziva u poslednje vreme upravo dobijamo za angažovanje naše kompanije prilikom rušenja kuće na placu. Građani uglavnom prilikom kupovine seoskog domaćinstva ili placa, kupe i veoma staru i oštećenu kuću. U takvim situacijama se odmah pribegava njenom rušenju, a prilikom samog procesa jako je bitno paziti na postojeće temelje. Plan rušenja, detaljno uputstvo za bezbednost okoline kao i izvršenje radova – nešto je što vam je potrebno na samom početku da obezbedite.

Kako srušiti pomoćni objekat?

U situaciji da na postojećem placu imate stari objekat koji želite da bude srušen, predlažemo vam da angažujete profesionalce koji će taj posao i realizovati. Naša kompanija se bavi rušenjem svih objekata koji su višak, ali i onih koji su pretnja po bezbednost ljudi i životinja. Garantujemo vam brz dogovor i rušenje pomoćnog objekta u najkraćem mogućem roku.

Najlakše rušenje štale

Poslednjih par godina sve više naših građana kupuje seoska domaćinstva kako bi tu izgradila i svoju oazu mira i relaksacije. Međutim problem kod ovakvih ulaganja su upravo stare štale koje su na tom prostoru, a koje su se ranijih godina koristile u velikoj meri. Nije ništa čudno u tome što želite da srušite staru i dotrajalu štalu, a ukoliko angažujete profesionalce biće srušen i sam temelj ukoliko je to potrebno.

Koliko traje rušenje nekog objekta?

U suštini sve je to individualno i zavisi od veličine samog objekta, lokacije, pa i mehanizacije i ljudstva koje mora biti angažovano. Na primer ukoliko je objekat manji, biće potrebno i angažovanje malog bagera kao i utovarivača, dok je za veće objekte potrebna drugačija mehanizacija. Uglavnom vreme se kreće od 2 dana za male objekte, pa do nedelju dana za stare objekte, garaže, zgrade, škole i sl.