Skidanje (demontaža) karatavana

skidanje taratavana

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Opisaćemo vam situaciju od pre nekoliko nedelja kada nam se javio klijent koji je umesto nove kupovine odlučio da sam nadogradi postojeću. Njegovi razlozi bili su upravo zbog neuporedivo manjeg ulaganja ali i novca koji i nije imao mnogo.

U pitanju je bio slučaj sa prizemnom kućom, a klijent koji nam se obratio odlučio je da kuću iz 1962. godine renovira, čija je debljina zidova cigla i po (oko 50cm) dok je plafon bio KARATAVAN.

Karatavan je, prostim rečnikom opisano, drvene grede između kojih je trska i blato, koje nije mnogo čvrsto, a i nije bezbedno jer ukoliko se skače po njemu može i da propadne.

Naš stručni tim je u najkraćem mogućem roku srušio karatavan, kako bi klijent mogao da nastavi sa planiranim građevinskim radovima.

Rušenje u ovakvoj situaciji bilo je jedini izlaz jer i ne smemo da zamislimo šta bi bilo ako sama konstrukcija ne izdrži novi teret. Takođe, bilo je potrebno da se proveri koji će zid biti noseći za dalje radove.

Rušenje karatavana

Naša kompanija uspešno se bavi skidanjem karatavana bez obzira koji su vaši razlozi za to.

Uglavnom se susrećemo sa klijentima koji usled nedostatka novca ili nepotrebnog maltretiranja za dodatne radove žele da skinu karatavan. Na taj način prostorija može da dobije novu namenu ili jednostavno da se zameni usled nebezbednosti. Naša misija je da, ukoliko ste se odlučili na ovakav korak, uslugu dobijete profesionalno bez stresa, nepotrebnih troškova i što je najbitnije bezbedno.

Naš stručni tim će, nakon što nas kontaktirate detaljno pregledati prostoriju u kojoj je potrebno skidanje karatavana i odlučiti koji je najbezbedniji način za njegovo uklanjanje. Posedujemo specijalizovane alate i mašine, kao i višegodišnje iskustvo kako bi vam ovaj proces bio gotov u najkraćem mogućem roku.

Na primer ukoliko ste u toku priprema za adaptaciju tavana porodične kuće, koja je izgrađena daleke 1931. godine, kako biste sve počeli da radite potrebno je da prvo sanirate međutavansku konstrukciju. Naravno, ovde je reč o karatavanu, noseće grede koja je ispunjena trskom.

Sigurni smo da ćete prilikom pronalaženja kompanije koja vam može realizovati skidanje karatavana, najbolja ponuda bude naša s obzirom da se dugi niz godina bavimo ovim poslom, imamo sve što je potrebno. Pre svega tu je iskustvo i pedantnost naših majstora, koji će bez preterane buke, i nepotrebne prašine ovaj proces okončati u najkraćem mogućem roku.

Koje vrste radova naša kompanija vrši?

Još jedan primer ćemo vam navesti koji je od skora. Klijent je želeo da skine karatavan, nije imao nacrt koji je obavezan osim u slučaju ukoliko su jednostavni objekti, a bio je potreban i odvoz šuta. Sve smo ovo završili u roku od dva dana, a još jedan od zahteva našeg klijenta bio je i potpuno skidanje karatavana kako bi ostale samo grede.
Iako vam sve ovo izgleda komplikovano i verovatno ste pomislili i kako vam je potrebno više kompanija da angažujete, naš klijent je sve to dobio samo jednim pozivom. Naravno sve naše usluge su u skladu sa tržišnim vrednostima, tako da što se tiče cene ne morate brinuti jer vas sigurno neće sve ovo koštati čitavo vaše bogatstvo.

Dakle, nebitno je za koje namene ste opredelili novi prostor, ili koji je razlog za skidanje karatavana – naša kompanija sve ovo radi brzo, efikasno, najpovoljnije i najbezbednije po vaš objekat.

Skidanjem karatavana dobijate nov životni prostor

Zahvaljujući svom iskustvu prilikom adaptacije potkrovlja, mnogi naši klijenti dobijaju potpuno nov objekat. Iako na prvi pogled adaptacija tradicionalnog sistema gradnje koji uglavnom potiče iz 20 – ih godina prošlog veka nije laka, ukoliko se angažuje naša kompanija celokupan proces može biti veoma brzo realizovan.

Međuspratna konstrukcija, tačnije karatavan odnosno masivne drvene grede sa zemljom i peskom između njih mogu biti uklonjene veoma lako ukoliko se kompletnom procesu pristupi krajnje profesionalno i usmereno.

Koliko je isplativo skidanje karatavana, cena sidanja?

Ovo je pitanje koje uglavnom naši klijenti postavljaju, a u pojedinim situacijama skidanje karatavana i nova adaptacija prostora je daleko isplativija i od kupovine nove nekretnine ali i nekih drugih građevinskih radova.

U najkraćem mogućem roku karatavan će biti uklonjen, a vi ćete moći da svom životnom prostoru date novu dimenziju tako što ćete nastaviti sa daljim građevinskim radovima.

Samo skidanje nije moguće ukoliko niste iskusan profesionalac, sa dugogodišnjim iskustvom i ukoliko nemate potrebno znanje ali i alate i mašine. Kompletan proces, iako na prvi pogled izgleda jednostavan, moguće je da bude veoma nebezbedan za vas i vaše ukućane.

S tim u vezi samo ispravno skidanje karatavana može neometano da nastavi vaše građevinske radove ili radove na adaptaciji životnog odnosno poslovnog prostora. Kompletan proces ćemo realizovati u najkraćem mogućem roku i po najpovoljnijim tržišnim uslovima. Sama cena se ne može utvrditi preko telefona tako da je svakako najbolje da nas kontaktirate kako bi neko od kolega izašao na teren i dao zvaničnu ponudu.