Skidanje lamperije

skidanje lamperije

Popunite zahtev i majstor će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku i dati odgovore na sva vaša pitanja!

Donedavno su bukvalno svi u svojim domovima želeli da postave lamperiju kada je ona jedno vreme bila pravi hit, međutim danas većina građana se odlučuje za skidanje lamperije.

Ukoliko ste se i vi odlučili na ovakav korak potrebno je da izaberete pravu firmu koja vam može garantovati ne samo brzinu već i kvalitet prilikom ovakvih građevinskih radova. Pre svega jer je potrebno pažljivo uklanjanje lamperije kako se ne bi dodatno oštetio zid, ali i kako biste mogli sve da realizujete što ste zaplanirali.

Lamperija se ne skida tako lako

Iako vam izgleda da se lamperija lako skida i da vam je potrebna samo snaga, to u praksi i nije tako čest slučaj. Dosta naših klijenata se sve češće obraća sa željom da lamperija bude uklonjena, nakon njihovog neuspešnog skidanja. Uglavnom su to razna video ili tekstualna uputstva na internetu, samo ako ukucate „kako skinuti lamperiju“ ali je problem što za taj proces nemate ni dovoljno iskustva, ali ni potrebne alate i mašine.

U takvim situacijama dolazi do potpunog urušavanja ili naružavanja zidova, pa se planirani radovi otrgnu kontroli i potrebno vam je mnogo više vremena nego što ste zamislili da sve i završite.

Mi vam nudimo profesionalno skidanje lamperije u bilo kom prostoru

Skoro pa pre oko tri decenije, lamperija je u enterijeru svakog doma ili poslovnog prostora bila veoma popularna, da bi sada došla do stadijuma da je ona samo simbol prevaziđenog uređenja prostorija. Jednostavno rečeno lamperija je danas postala pravi kič, pa čak i ona koja je u jednobojnoj (najčešće beloj boji).

Kada pogledamo mogućnosti modernog uređenja doma, lamperiji tu i nije mesto zar ne?

Ukoliko imate staru lamperiju kojoj se sigurno izgubio sjaj, nemojte odlagati vaše radove. Potrebno je što pre ukloniti staru lamperiju jer ona vremenom može početi i neprijatno da se oseća, a sa starom lamperijom ćete veoma brzo i primetiti sve više insekata koji se sakrivaju iza suvih dasaka.

Uklanjanje lamperije na neravnim zidovima

Ranije se lamperija uglavnom postavljala na neravnim zidovima, ali i u svrhu izolacije. Međutim s obzirom na to da su se danas pojavili novi materijali, ekološki materijali, koji imaju mogućnost i da čuvaju energiju – ona vam više nije potrebna.

Naravno, tu je i sam izgled, jer lamperija vremenom počinje da gubi svoj sjaj, pa i da dobija neprijatni miris – dok se drvo veoma brzo i krivi.

Prostor bilo on poslovni ili stambeni čiji su zidovi pokriveni lamperijom se veoma teže i prodaje i izdaje, jer zaista je praksa pokazala da se iza svog tog drveta krije leglo insekata. U takvim slučajevima ni jedna deratizacija vam neće biti od pomoći.

Takođe, lamperija definitivno smanjuje i prostor u istoj meri kao i nameštaj, kao i kada je slučaj neusklađenih tepiha i zavesa – te jednostavno sve to izgleda kao kič.

Iako ste mišljenja da se lamperija lako skida, i da su vam potrebni samo snaga i volja – realnost je drugačija.

Ne morate brinuti ukoliko vas muči ovo pitanje jer je naša kompanija spremna da brzo reaguje i da vam u kratkom roku sva nepotrebna stara lamperija bude skinuta sa zidova.

Kako skinuti drvenu lamperiju?

Svakako su ranije drvene lamperije bile prestižna dekorativna obloga, dok su danas jedna od prvih stvari koje se menjaju ukoliko preuređujete enterijer ili eksterijer svog doma. Razloga je mnogo, pa je tako lamperija (koja je poput brodskog poda) jednostavno postala nepoželjna u svakom domaćinstvu i poslovnom prostoru.

Lamperije su nekada građene od materijala koji nisu ekološki, tako da danas mogu da izazovu brojne alergijske reakcije, a današnji materijali mogu u potpunosti da zamene prirodno drvo koje će vremenom postati leglo insekata i neprijatnog mirisa. Ugradnja lamperije može biti zaista brza i jednostavna, ali ukoliko želite da je uklonite za to je potrebno da angažujete profesionalne radnike koji mogu taj posao uspešno da realizuju.

Delimično uklanjanje lamperije

Verovatno ste razmišljali o nekom „dobrom planu“ kako biste lamperiju uklonili samo delimično. Na primer možda razmišljate o tome da se na spoljašnjem zidu lamperija ostavi, dok se na unutrašnjem (gde ona nema svrhu izolacije) ona i ukloni kako bi se zidovi okrečili u belo. Preporuka vam je da ne pravite takozvanu „papazjaniju“ jer to ni na šta neće ličiti, kao ni recimo u slučaju da lamperiju (ukoliko se ona nalazi na jednom zidu) ispolirate ili ofarbate u neku drugu boju – možda čak i tirkiznu. Sve ovo ne bi ni na šta ličilo, a paralele radi to vam je kao da ste na lamperiju nakačili sliku, ogledalo ili policu. To jednostavno neće izgledati lepo.

Naša vam je preporuka da ukoliko želite moderan dom ili poslovni prostor, što pre uklonite lamperiju koja se tu zatekla od prethodnih vlasnika.

Lamperiju vam možemo ukloniti brzo, kvalitetno i povoljno, a vaše je samo da izaberete šta ćete uraditi sa tim zidom na kojem uklonimo pomenuto drvo.